Kaikista maailman vainotuista 80% on kristittyjä

Uusi raportti kertoo, että maailmanlaajuinen kristittyjen vaino on vain pahentumassa. Sen mukaan kristityt pakenevat useista maista, joissa vainot ovat verrattavissa kansanmurhan tilaan.

Arviolta 80% kaikista uskonsa tähden vainotuista ihmisistä maailmassa ovat kristittyjä.

Britanniassa tehtyä raporttia valmisteli paneeli, jota johti pastori Philip Mounstephen, Truron piispa Englannin kirkosta ja sen tilasi Britannian ulkoministerin Jeremy Hunt.

Syyriassa kristitty väestönosan määrä on laskenut 1,7 miljoonasta ihmisestä alle 450 000:een ja Irakissa kristittyjen määrä on vähentynyt vuoden 2003 1,5 miljoonasta kristitystä alle 120 000 kristittyyn tänään.

Vuonna 2016 kristittyjä kohtaan hyökättiin 144:ssä eri maassa. Kaikkiaan 245 milj. kristittyä kärsi ”korkean tason vainoa”, joka oli 30 milj. enemmän kuin edeltävänä vuonna, kertoo vuoden 2019 raportti.

Vuonna 2017 Intiassa yksin, rekisteröitiin 736 eri hyökkäystä kristittyjä kohtaan.

Sri Lankassa islamistien kristittyihin kohdistamissa pommi-iskuissa kuoli ainakin 258 ihmistä ja loukkaantui yli 500. Valtamediassa iskua perusteltiin valheellisesti kostoksi, Uudessa-Seelannissa tapahtuneelle terroriteolle, sen taustalla ei ollut kristitty.

Suomessa kirkkoja on poltettu ja yritetty polttaa. Porvoon kirkko poltettiin vuonna 2006, samana vuonna tuhopoltettiin myös Kaivokselan kirkko sekä yritettiin polttaa Juuan kirkko.

Näiden hyökkäysten jälkeen Suomessa on poltettu tai yritetty polttaa kirkkoja yli tusinan verran, mm. Ylivieskan kirkko Oulussa tuhoutui tuhopolton seurauksena vuonna 2016 ja Kiihtelysvaaran kirkko Joensuussa tuhoutui tuhopoltossa kaksi vuotta myöhemmin.

Turun ääri-islamistinen terrori-isku kohdistui kristittyihin naisiin ja lapsiin, jossa kymmentä ihmistä puukotettiin Turun torilla vuonna 2017. KRP salasi ja suojeli yhtä epäiltyä, jota se ei saannut kiinni ja vasta oikeudenkäynneissä nimi tuli Suomessa ilmi. Tätä ennen Ruotsin poliisi oli vuotanut kuvan kuitenkin julkisuuteen. Poliisi ja Supo oli tiennyt puukottajan radikalisoitumisesta noin puoli vuotta ennen iskua eikä tehnyt asialle mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s