NXIVM -mielenhallinnasta seksiorjuuteen

Kultti nimeltä NXIVM, lausutaan ”nexium” jota muotoa käytän tässä kirjoituksessani. Nexium-oikeudenkäynnit ovat alkaneet jälleen toukokuun alussa Yhdysvalloissa. Ensimmäisenä Suomessa kultista kerto Iltalehti. Iltalehti kuvasi ryhmää artikkelissaan vuonna 2018 seuraavasti: ”Keith Raniere perusti Nxivm-yhteisön New Yorkissa 20-vuotta sitten. Nxivm on valmennusta järjestävä ja seminaareja tuottava yhteisö, joka menestyi hyvin 2000-luvulla. Sen taustayhtiönä toimii Executive Success Programs-yhtiö, jonka perustaja ja johtaja Raniere on.”

Nexium-kultin tietovuotaja Frank Parlato tutustui ryhmään ystävänsä Roger Stonen ja Steve Pigeon kautta vuonna 2007, kun he pyysivät Parlatoa tekemään töitä New Age -tyyliselle ryhmälle, koska heidän ryhmä saivat haitallista julkisuutta medialta. Stone ei koskaan ollut ryhmän jäsen, mutta auttoi ryhmän paljastamisessa myöhemmin. Ryhmä oli aluksi lupaava, koska sitä rahoitti Seagram-yritysimperiumin perijät Sara ja Clare Bronfman.

Parlato meni tapaamaan ryhmän johtajaa Keith Raniereä. Parlato kuvaa Reniereä ilahduttavaksi yksilöksi ensitapaamisellaan. Raniere oli tuolloin nelikymppinen, hippi-tyylinen, joka ei koskaan pitänyt kenkiä vaan kulki sandaaleissa. Reniere halusi, että hänen seuraajat kutsuivat häntä ”etujoukoksi” tai ”kärjeksi”, ystävien seurassa häntä kutsuttiin Keithiksi tai K:ksi, etunimensä kirjaimen mukaan. Ryhmä alukuun esiteltiin Parlatolle ja muille elämänvalmentajaryhmänä, joka piti seminaareja. Vuoden 1989 Guinnessin ennätyskirjassa, Austraalian versiossa, Reniere mainitaan yhdeksi korkeimman ÄO yksilöksi maailmassa. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli kotona tehtävä älykkyystesti, jolloin Guinnessin ennätyskirja vetäytyi tästä tiedosta.

Alkuun näytti siltä, että kyseessä oli aito ryhmä, jonka median väärinymmärryksiä Parlato oli palkattu korjaamaan. Sitten naisten keskuudessa oli lentopalloa, johon Keith osallistui myöhään perjantai-iltaisin.

Nexiumille työskenteli myös lobbari, joka yritti saada ryhmästä koulun aikaan joka toimisi lisenssillä. Henkilön, lobbarin serkun, jonka piti selvittää lisenssin tarvetta kursseille itse viehättyi ryhmän toiminnasta ja halusi jäseneksi kulttiin. Samaan aikaan Raniere oli veloissa New Yorkin oikeuskanslerille.

Tämä lobbari sai 25 000 dollaria kuukaudessa palkaa kultista. Nexium kultti irtisanoi lobbarin ja tämä yritti saada serkkunsa vapaaksi kultista, jonka seurauksena serkukset rakastuivat ja päätyivät naimisiin.

Tässä vaiheessa kultti oli yhden miehen ryhmä, jossa oli monta naista manipuloituina seksiorjina sekä naiset värväsivät uusia orjia.

Toimintaan liittyi myös Meksikosta tulleiden laittomien siirtolaisnaisten manipulointi seksiorjiksi.

Entinen nexium-kultin jäsen todisti, että nexium keräsi laittomasti rahaa Hillary Clintonin 2008 presidentinvaalikampanjaa varten. Parlaton mukaan Bill Clintonin läheinen ystävä Richard Mays, hänen poika sekä tytär oli vahvasti nexium-kultissa mukana ja he yrittivät käyttää Hillaryä hyväksi vaientaakseen nexiumin vastustajat. Noin 20 nexiumin jäsenen kerrotaan lahjoittaneen Hillarylle vuonna 2007. 1, 2

Vasta myöhemmin ryhmän toiminta valkeni Parlatolle.

Henkilöitä

Perustajajäsen ja NXIVM, nexium-kultin johtaja Keith Raniere, vanki 57005/177. Raniereä syytetään seitsämästä syytekohdasta, mm. seksikaupasta, gangsteritoiminnasta, laittoman toiminnan salaliitosta, pakkotyöstä, pakkotyön salaliitosta. Häntä odottaa elinkautinen vankilassa, jos hänet tuomitaan edes puolista häneen kohdistuneista syytteistä.

Toisena hierarkiassa Allison Mack, tunnusti syyllisyytensä. Hän on entinen Smallville tähti, joka näytteli kymmenen kautta Smallvillessä. Muita rooleja hänellä oli seuraavissa sarjoissa tai elokuvissa, joita ajattelin mainita johtuen niiden nimistä tai tarinan kuvauksesta: Opposite Sex, The Nightmare Room, Unlikely Angel, Stolen Memories: Secrets from the Rose Garden, Night Eyes Three, Empty Nest, Switched at Birth, Dirty Little Secret ja The Following. Hän johdatti 25 naista tähän nexium-seksikulttiin.

Toinen perustajajäsen, Nancy Salzman, tunnettiin kultissa nimellä ”Prefekti”, entinen psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja.

Lauren Salzman, Nancyn tytär. Hän järjesti kultin DOS-jäsenille tilaisuuksia kotonaan, jossa naisten silmät sidottiin ja heidät kuljetettiin toiseen paikkaan, jossa varsinainen kultin toiminta tapahtui. Hän syyllistyi rikokseen pitäessään orjaa kaksi vuotta. Hän kiristi orjaansa sillä, että hän uhkasi hänen palautuksella Meksikoon.

Clare Bronfman, on kerrottu, että hän lahjoitti Keith Ranierelle varojaan arviolta 150-250 milj. dollaria kulttia varten. He ostivat myös saaren Fijiltä. Hän on Edward Bronfman Sr. (1929–2013) tytär. Edward oli Seagram Company Ltd.(1857-2000) perheyhtiön johtaja. Yhtiö tuotti kanadalaista viskiä ja oli 90-luvulla suurin alkoholituotteita myyvä yhtiö maailmassa. Edward toimi myös Juutalaisten maailmankongressin presidenttinä, josta hänet muistetaan diplomaattisuhteistaan Neuvostoliittoon.

Tässä on siis hollywood-yhteys ja poliittinen yhteys.

Kathy Russell, Russell tunnusti syyllisyytensä yhteen viisumipetokseen, jossa hän auttoi asiakirjojen väärentämisessä Albany Times Unionin mukaan.

Sara Bronfman, Edward Bronfman Sr. vanhempi tytär.

Sarah Edmondson. Kanadalainen näyttelijä, joka näytteli sarjoissa tai elokuvissa mm. Max Steel, The Sisterhood, My Little Pony: Friendship Is Magic, Salvation, The Whispers, Seduced by Lies, A Gun to the Head, Out of Order, Vampire High, The Twilight Zone, Revenge ja Are You Afraid of the Dark?

Catherine Oxenberg palkittu näyttelijä, jonka tytär India Oxenberg myös liittyi kulttiin. Catherine näytteli mm. elokuvissa Dynasty, The Omega Code ja The Royal Romance of Charles and Diana.

Frank R. Parlato Jr. oli kultin jäsen sen alkuvaiheessa ja hän on se, joka on tämän kultin varsinainen tietovuotaja. Parlato toimi kultissa vuonna 2007 ja alkuvuodesta 2008, mutta ei nähnyt mitään rikollista toimintaa vielä silloin ryhmässä. Vasta myöhemmin hänestä tuli tietovuotaja, kun kultin orjat antoivat hänelle tietoja nexiumin toiminnasta ja hän tajusi kuinka rikollinen ryhmän toiminta oli. Hän paljasti johtajan pakenemisen Meksikoon. Hän puhui satojen jäsenten kanssa ja auttoi noin sataa naista pääsemään irti kultista. Parlato myös toi esiin naisorjien polttomerkinnät.

Parlato kuvaa kultin johtohahmoa, Raniereä, että hän oli mestari hypnotisoimaan ihmisiä sekä ammattimainen ihmisten neurolingvistisessä ohjelmoinnissa. Raniere ei koskaan tavannut uusia naisia kylmiltään vaan hänellä oli kultissa avustavat naiset, jotka valmistelivat uusia tulokkaita hänelle ja Raniere pysytteli ikään kuin verhon takana, jolloin avustavat naiset valmistelivat uusia jäseniä hänelle.

Kultissa toimi toimi kaksi lääkäriä. Yksi näistä lääkäreistä oli nimeltään Porter, joka pyysi naisia tulemaan luokseen ja vakuutti naiselle olevansa tiedemies ja suorittavansa tieteellistä koetta. Huoneessa naisia käsiteltiin yksi kerrallaan liittäen nainen EEG-koneeseen, kun samaan aikaan naiselle näytettiin erilaisia järkyttäviä videoita kuten videomateriaalia joukkoraiskauksesta. Testin tarkoituksena oli määritellä naista tämän reaktioiden perusteella. Jos naiset reagoivat rauhallisesti ja reagoinnit olivat hyväksyviä, heidät valmisteltiin kultin DOS-tasolle. Jos he itkivät, henkisesti vajosivat tai vastustivat näkemäänsä, osoittivat pelkoa, heidät hylättiin salakultin jäsenyydestä.

Parlaton mukaan Raniereä kiehtoi käsite Lusiferistä ja hänen lankeemuksestaan. Hän oli John Milton kirjan Kadotettu paratiisi suuri ihailija. Kun kultin jäsen ei seurannut tai totellut hänen päämääriä tai käskyjä, hän kuvasi heitä lusiferiläisiksi, mutta salaisesti antoi ihmisten ymmärtää että hän piti itseään ei vähempänä kuin Lusiferinä itseään. Ja kuinka kultin jäsen saattoi tunnistaa lusiferiläisen? Hän järjesti aiheesta kursseja, joissa kuvattiin niitä tunnistettavia luonteenpiirteitä lusiferiläisestä ja ne soveltuivat juuri häneen itseensä. Kultin jäsenet kuvaavat, että heille uskoteltiin Ranieren olevan Buddha, ihmiskunnan pelastaja ja samalla jäsenille syötettiin, että hän on satanismin tyyppinen luonne tai jopa Saatana itse.

Kulttiin liittyi 11-16 vuotiaita tyttöjä, joita tuotiin Meksikosta, jossa oli nexium liitännäinen mormoonien ryhmä. Raniere toi heidät kulttiin mentoroitavaksi New Yorkiin. Parlaton mukaan hän ei tiedä miten tietoinen Hillary Clinton oli kultista, mutta totesi, että hän otti ilolla lahjoituksia vastaan.

Kultin kurittamiin naisorjiin liittyi tiukat olot, jossa mm. naiset saivat ravintoa enintään 800 kalorin verran vuorokaudessa ja he eivät saaneet nukkua neljää tuntia enempää yössä.

Raniereä perusti kultin jäsenten lapsille lastentarhan tyyppisen ohjelman, joka sai nimen Sateenkaaren Kulttuuripuutarha -ohjelma, jossa nuorin lapsi oli kuuden kuukauden ikäinen. Siinä toimi seitsemän ohjaajaa ja lapsille opetettiin 14 tuntia päivässä ja joka päivä lapsen hoitaja oli eri ihminen. Jokaisena viikonpäivänä lasta opetettiin eri kielellä ja nämä lastenhoitajat olivat seksikultin jäseniä. Myöhemmin todettiin, että lapset puhuivat osittain lauseet eri kielillä, koska heille ei ollut kehittynyt puhetaitoa. Parlaton mukaan Renieren tarkoitus oli saada aikaan tulevia kultin jäseniä, joilla ei olisi mitään yhteyttä vanhempiinsa sekoittamalla heidän kieli.

Tietoa on vielä lisää tästä aiheesta, mutta nyt tämä artikkeli jää tähän toistaiseksi. Saatan päivittää sitä myöhemmin lisää.

Haluan herettää kysymyksen. Oliko tämä kultti osa MK-Ultraa, okkultistinen vai yhden miehen fantasia, vai kaikkea näitä? Siihen tämä artikkeli ei vastaa, mutta sellaisen kysymyksen se itselleni jätti.

Artikkeliin lisätty tieto 21.6.2019 ”Stone ei koskaan ollut ryhmän jäsen, mutta auttoi ryhmän paljastamisessa myöhemmin.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s