Sosiaalisen median aseellistamistaminen ja kuinka taistella sitä vastaan

Sosiaalinen media, facebook, twitter, youtube, whatsapp, instagram ja lukuisat muut alustat ovat jo erittäin radikaaleilla tavoilla aseistanut itsensä vääriä poliittisia ja ideologisia käyttäjiä vastaan. Keskustelufoorumit ovat myös poliisin rakastavan silmän alla. Tästä myös tämän vuoden Bilderberg-kokous puhuu, kuinka tuhota sananvapaus.

Tässä eräitä keinoja, kuinka sinä voit ilmaista itseäsi internetissä, kun yksi ovi kerrallaan suljetaan sinulta tai läheiseltäsi. Yksi vahvin keino on siirtyä kokonaan pois näiltä sosiaalisilta alustoilta ja luoda omia blogeja ja sivuja, tai luoda ne näiden vielä olemassa olevien alustojen rinnalle ja linkittää niitä ristiin tuoden ihmisiä sivuillesi.

Myös Suomen viranomaiset ovat vahvassa yhteistyössä sosiaalisten medioiden jättien kanssa, mikä pitäisi olla lähtökohtaisesti hälyttävää, mutta näkyykö se valtamediasta? Ei, koska sosiaalisen median sensuuri tukee valtamedian omaa asemaa, joka taas tukee Suomen valtaeliitin valtaa.

Kuinka taistella sensuuria vastaan ja pyrkiä säilyttämään sananvapaus internetissä. Tietysti siten, että ei julkaise laitonta viestiä tai meteriaalia, mutta kun kyse ei ole internetsensuurissa siitä vaan laajemmasta tulkinnasta. Kyse on siitä, että sosiaalisen median jätit toiminnallaan ja yhä tiukentuvilla omilla säännöillään, pyrkivät saamaan Suomen viranomaiset omaksumaan ja samaistamaan käytäntöjään, tulkintojaan suhteessa suomalaisiin. Sama pätee tuomioistuimiin, joihin sosiaaliset mediat pyrkivät vaikuttamaan luomalla omaa vihapuhetulkintaa. Tässä keinoja:

  1. Mikäli Youtube-tilisi suljetaan tai sen käyttöä rajoitetaan, voit tietysti luoda uuden tilin, mutta samaa periaatetta tullaan käyttämään uuteenkin tiliisi ja syyt sekä perusteet sananvapauden rajoittamiselle laajenevat jatkuvasti. Selaimet ovat nykyisin hyvin vahvasti yhteistyössä Youtuben kanssa, joka näkyy esimerkiksi siinä miten Firefox on lähtenyt sensuroimaan selaimeen asennettavien lisäosien mahdollisuuksia suhteessa youtube-sivuun. Hyviä vaihtoehtoja youtubelle on monia, joista itse olen käyttänyt mm. Bitchute.com sekä Bit.tube sivuja.
  2. Mikäli Facebook-tilisi suljetaan, voit luoda uuden tilin tai siirtyä esimerkiksi vk.com sivulle tai gab.com sivuille. Näillä sivuilla ei ole kuitenkaan samaa määrää suomalaisia kuin facebookissa.
  3. Yksi vaihtoehto on siirtyä kirjoittamaan omaa blogia tai pitämään omaa internetsivua ja näille omille sivuille voi myös ladata kuvia tai omia videoita. Tätä pidän kannattavimpana vaihtoehtona internetissä, joka on vanhempi tapa käyttää internettiä. Se on mielestäni välttämätön tapa oppia ja omaksua, mikäli haluamme jatkossakin saada internetistä kaiken irti, jotta voimme ilmaista itseämme tehokkaasti. Käyttäjänäkökulmasta meidän tulee myös oppia sivun käyttäjiksi uudella otteella, joka on oikeastaan vanha tapa. Siihen liittyy hakukoneiden tehokas käyttö (Archive, Fonecta, Gibiru, SearchEncrypt, SearX, StartPage, DuckDuckGo, SwissCows, Yandex, Yippy, Qwant) ja siihen liittyy linkkisivujen käyttäminen tai luominen ja selaimen suosikkilistojen käyttöönottaminen. (Joitakin löytämiä ohjevideoita: Internet-selaimet ja selainten asetukset, suosikit ja kirjanmerkit, Mackurssi 13: kirjanmerkit eng. How to display/show and use bookmarks toolbar in Mozilla Firefox, Firefox Bookmarks – Tutorial for Beginners).
  4. Mikäli internetissä asetetaan kaikki mahdollisuudet sensuurin alle, on aika viimeistään silloin ostaa megafoni tai vastaava äänentoistolaite ja/tai painattaa haluaamaansa sanomaa lyhtypylväisiin tai jakaa tietoa postitse. Linkit ovat vain esimerkkejä ja voit löytää halvempia vaihtoehtoja suosimallasi hakukoneella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s