Helsingin Hämeentien hyväveli-remontti tukahduttaa paikallisten yrittäjien tomintaa

Sörnäisten_kurvi_2019.jpg
Kuva: Vadelmavene 2019

Helsingissä Hakamäentien remontti maksoi aikoinaan noin 100 milj. euroa, ja se vain siirsi jonoa ruuhka-aikana puoli kilometriä lännemmäksi. Mutta se oli hyödyllinen remonttiasiasta päätöksiä tekeville ja sille yrittäjille, joka siitä rikastui. Onko tässä kyse samasta?

Nyt Helsingin Hämeentiellä on avattu koko katu Hakaniemestä Sörnäisiin asti vuosien ajaksi. Tämä perunapelto tukahduttaa yrittäjien toimintaa koko matkalta, yrittäjien jotka toimivat kadunvarsimyymälöissä. Työmaa on vienyt jalankulkijat pois katukuvasta. Jos yrittäjät katoavat, maksavatko paikalliset asukkaat tyhjillään olevien tilojen kulut?

Jos ajatellaan näitä hyväveliyrityksiä, jotka Suomessa rakentavat teitä, taloja ja tahoja jotka suunnittelevat näitä turhia satojen miljoonien eurojen remontteja, ketkä lopulta maksavat? Yleensä veronmaksajat. Helsingissä tällaisia erittäin kalliiksi veronmaksajille tulleita kohteita olivat mm. musiikkitalo ja uusi pääkirjasto.

Nyt kyseessä oleva tietyömaa ei ole ainoastaan kallis hyvän veljen kädenojennus sosialistisesta politiikasta, jossa päättäjien käsi on syvällä veronmaksajan taskussa vaan Helsingin uutisten mukaan myös pienyrittäjyydeltä toiminta tuppaa kuristamaan hengen sen sivutuotteena. Aiemmin Hämeentien remontin tohelointi aiheutti laajan tulvan kadulla, katastrofelilta ei ole siis vältytty ja vasta tulevat vuodet näyttää, mihin tämä kaikki lopulta johtaa.

Seuraavaksi pyöveli siirtyy Mäkelänkadulle, jossa poistetaan yksi ajokaista autoilta ja leveennetään kevyen liikenteen kaistaa. Tämä arvaten saa samaan tapaan sielläkin paikallisen yrittäjän lyömään kätensä onnesta yhteen ja sanomaan, ”mikä onnnen ja riemun päivä”. Ilmeisesti kuulepakot ja muut vihervasemmistolaiset kunnanvaltuustossa ajattelivat, että tällä tavalla vähennetään päästöjä. Todellisuudessa autokaistan poistaminen vain pidentää ruuhka-ajan jonoja ja tiheät liikennevalojen asettelu takaa sen, että sekä aamu- että iltapäiväruuhkassa autot seisovat pitempään ei vain valoissa vaan myös jonoissa.

Jos jonosta vähennetään kolmesta kaistasta yksi, se tarkoittaa sitä, että ruuhkajonon pituus kasvaa pelkästään sen takia +33%. Miljoonia veroeuroja käytetään siis siihen, että ruuhkajonot pitenevät ja työmatkaan käytetty aika pidentyy kaikilla, vähän kuten Espoosta Helsinkiin töihin tuleville tehtiin veroeuroilla julkisen liikenteen suhteen. Herran haltuun.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s