Ebola levisi Ugandaan

Kongon demokraattisesta tasavallasta, myöhemmin ”Kongosta”, ebola on levinnyt jo ainakin Ugandaan. Pääasiassa Kongossa tuhoa kylvävä virus on tarttunut 16. kesäkuuta mennessä 2 471 ihmiseen, joista 1 442 kerrotaan kuolleen. Zambia on kertonut tehostaneensa viranomaisvalvontaa rajalla ebolan torjumiseksi.

Ugandassa todettiin ensimmäinen ebola-tapaus 11. kesäkuuta 2019, kun perhe Kongosta oli matkustanut Ugandaan ja kongolaisperheen 5-vuotiaalla pojalla todettiin tartunta. Myöhemmin saman perheen 3-vuotiaalla lapsella todettiin myös ebola. Kolmas tapaus ilmeni kun 50-vuotias naisella todettiin olevan ebola, kertoi WHO.

WHO on kieltäytynyt julistamasta hätätilaa Kongon ebolaepidemian takia sanoen, että ebolan leviäminen Kongossa ei ole ”kansanterveyden hätätila, joka vaatisi kansainvälistä huolta”. Eng. ”Ebola outbreak in the Democratic Republic of the Congo (DRC) is not a (”public health emergency of international concern”)”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s