Twitter sulki 200 000:n kiinalaisen tilit, syynä Hongkongin protestit

Twitter on tunnettu tilien sulkemisesta muiden äärivasemmistolaisten ja globalististen sosiaalisten medioiden tapaan. Hongkongissa on ollut laajoja mielenosoituksia  Hongkongin hallituksen ehdottamaa luovutuslakiesitystä vastaan.

Viime viikolla Hongkongin lentokentällä mielenosoittajat ottivat kiinni ja pahoinpitelivät muutamia epäilemiään kiinalaisvakoojia ja taistelivat mellakkapoliiseja vastaan. Välikohtauksissa eräs mellakkapoliisi jäi terminaalissa hetkeksi alakynteen, kun joukko mielenosoittajia taistelivat häntä vastaan ja ottivat häneltä pampun, jolla hakkasivat häntä. Hetken kulttua mellakkapoliisi veti pistoolinsa esiin ja osoitti sillä kaikkia terminaalissa olleita ihmisiä ja he jättivät hänet rauhaan.

Esitetty luovutuslaki mahdollistaisi Hongkongin kansalaisten pidätyksen ja luovutuksen Manner-Kiinaan kiinalaisten viranomaisten pyynnöstä.

Nyt Twitter sulkee 200 000 käyttäjänsä tilit. The Daily Beast -sivun mukaan suljetut tilit uskotaan olevan osa Kiinan valtion vaikutuskampanjaa nyt Hongkongissa meneillään olevaa demokratiaa kannattavaa mielenosoitusaaltoa vastaan.

Associated Press kertoi Twitterin estävän mainonnan Kiinan valtionyhtiöiltä. Toisaalta Twitterin käyttö on kokonaan estetty Manner-Kiinassa, mutta laajasti käytössä Hongkongissa.

Lähde The Daily Beast

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s